Előfizetői tartalom

Brexit: a megállapodás nélküli kilépés horror költségeiről beszél a pénzügyminiszter

MTI
|
Portfolio
A brit pénzügyminiszter szerint több tízmilliárd fontjába kerülne a brit költségvetésnek, ha Nagy-Britannia rendezetlen módon lépne ki az Európai Unióból. Philip Hammond az alsóház keddi költségvetési vitanapján egyenes utalást tett arra is, hogy kész lenne a saját pártja, vagyis a Konzervatív Párt által vezetett kormány ellen szavazni, ha Theresa May távozó miniszterelnök utódja megállapodás nélküli Brexitre törekedne.

A Konzervatív Párt vezetői tisztségéért Boris Johnson volt és Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter verseng. A 160 ezer fős párttagság a következő három hétben választja meg közülük a párt új vezetőjét, aki a következő brit miniszterelnök is lesz. Kampánybeszédeikben mindketten egyértelművé tették, hogy készek lennének megállapodás nélkül kivezetni Nagy-Britanniát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés