Előfizetői tartalom

Brexit: elképesztő a fejetlenség, néhányan drasztikus vészmegoldást sürgetnek

Portfolio
Benyújtásra került a brit parlament elé Theresa May Brexit-tervéhez egy olyan indítvány, ami február 26-ig adna időt a kormányfőnek, hogy elfogadtasson egy kilépési megállapodást az országgyűléssel, ellenkező esetben a képviselők a kormányt megkerülve automatikusan szavaznának az 50. cikkely határidejének meghosszabbításáról. Az indítványnak meglehet a szükséges támogatója, vagyis úgy tűnik, a képviselők többsége nem akar megállapodás nélküli Brexitet, az viszont még mindig nem tiszta, hogy pontosan mit is akarnak. A Brexit-káosz tehát tovább folytatódik, az óra pedig ketyeg.

Miután múlt héten történelmi vereséget szenvedett Theresa May és Brexit-terve a brit parlamentben, a miniszterelnöknek új tervvel kellett előállnia most hétfőig. Érdemi változást azonban a B-terv nem tartalmazott, így gyakorlatilag patthelyzet alakult ki. Bár May biztosította a brit képviselőket arról, hogy egyeztetni fog az EU-val az ír-északír határellenőrzés visszaállításának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés