Előfizetői tartalom

Kezd eltűnni a cukor a hazai cukros üdítőkből

Portfolio
2010 óta összesen 43 százalékkal csökkent Magyarországon az üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma - hirdeti friss közleményében az eddigi eredményeket Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség, amely egyúttal hangsúlyozza: a gyártók önkéntes vállalása szerint az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél. Érdekes, hogy a közlemény egy szóval sem említi meg, hogy a folyamat felpörgetésében nagy szerepe volt a népegészségügyi termékadó bevezetésének és fokozatos szigorításának.

A szövetséghez tartozó gyártók célja, hogy 2020. végéig felére csökkenjen a Magyarországon forgalomba hozott alkoholmentes italok (szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, jeges teák) átlagos cukor- és kalóriatartalma a 2010-es értékekhez viszonyítva - olvasható a közleményben, amely az eddigi eredményeket is sorolja: 2010. és 2018. között a szövetség tagjai által gyártott/forgalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés