Előfizetői tartalom

Egy irányba megy Európa, de Magyarországot ez nem érdekli

Több mint egy évtizede nem teljesített olyan jól az Európai Unió gazdasága, mint idén. A lendület jövőre és azt követően is fennmarad, így pedig a közgazdasági logikával összhangban a legtöbb országban feszes költségvetési gazdálkodást folytatnak, igyekeznek minél lejjebb szorítani a hiányt, hogy amikor rosszabbra fordul a helyzet, legyen lehetőség az élénkítésre. A régiós országok többsége is anticiklikus gazdaságpolitikát folytat, Magyarország és Románia azonban kivétel.

Magyarországon már 2012 óta folyamatosan a GDP 3%-a alatt van a költségvetési hiány, ami igen nagy eredmény ahhoz képest, hogy ezt megelőzően nem volt ritka a 7% feletti deficit sem. A hiányt azonban a kormány azóta nem igazán igyekszik lejjebb szorítani, a 2-3% közötti deficittel úgy tűnik, hogy kifejezetten elégedett a kabinet, habár többször is szóba került, hogy elérjék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés