Előfizetői tartalom

Hiába vették a befektetők a görög csőd elleni biztosítást? (Korr.)

Portfolio
A nemzetközi swap és derivatív piaci bizottság (ISDA) mai egyhangú döntése szerint egyelőre nem lehet azt kijelenteni, hogy csőd esemény következett volna be Görögországban. Ez azt jelenti, hogy még nem aktiválódik a csőd ellen vásárolt derivatív termék, a CDS. Az ISDA közleménye szerint a görög ügy még mindig változhat és további kérdések is felmerülhetnek, amelyek válaszra várnak.

A görög ügy és annak magyar piacra gyakorolt hatásai is szóba kerülnek a Portfolio.hu március 8-i Forint, Adósság, Válság című konferenciáján. További részletek: Pontosítás Cikkünk korábbi verzióját annyival pontosítjuk, hogy az ISDA két beadott kérdés kapcsán fejtette ki álláspontját, amelyek alapján a testület úgy határozott, hogy ezek a megoldások nem számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés