Elismerte Trump Jeruzsálemet Izrael fővárosának

2017. december 6. 19:14    
nyomtatás
 
Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy mostantól hivatalosan is elismeri az Egyesült Államok Jeruzsálemet Izrael fővárosának.


Az a város Izrael fővárosa. Itt az idő, hogy hivatalosan is elismerjük Jeruzsálemet Izrael fővárosaként
- mondta az elnök a Fehér Házban tartott beszédében.

Trump azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államok átköltözteti izraeli nagykövetségét Tel Avivból Jeruzsálembe.

A lépést több közel-keleti vezető előre elítélte, többek közt Szaúd-Arábia és Törökország is. Egyes szakértők szerint a döntés tovább ronthatja a régió stabilitását.

A tőzsdék emelkedéssel reagáltak a hírre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium