Előfizetői tartalom

Felrobbannak a magyar bérek, mert ez az egy esélyünk van a túlélésre

Portfolio
Robbannak a bérek, dübörög az építőipar, zakatol az ipar és ömlik az országba a működőtőke. A Takarékbank szerint az első hónapok adatai alapján jelenleg 5% felett lehet a GDP-növekedés, az év egészében pedig 4,4%-kal nőhet a gazdaság. Suppan Gergely, a bank vezető közgazdásza szerint aki nem bírja a bérversenyt, annak ki kell hullania. Azonban beköszöntött az infláció is, ami miatt az MNB-nek valószínűleg további lépéseket kell tennie.

Az idei első kéthavi adatok alapján azt látjuk, hogy nemhogy lassulás, hanem gyorsulás van Magyarországon - mondta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető közgazdásza. A kiskereskedelem, az ipar és az építőipar is nagyon gyors növekedést mutat, amiből 5% feletti GDP-bővülés adódik az első negyedévben - vélekedett Suppan. A lendületes évkezdet hatására a Takarékbank 4,2%-ról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés