Előfizetői tartalom

Fontos rangsorban szerepelt le Magyarország

Portfolio
Magyarország az 53. helyen áll a Világbank Doing Business rangsorában - közölte a Pénzügyminisztérium a friss rangsor alapján. A versenyképességi pontszámunk javult, a rangsorban viszont hátrébb csúsztunk. A helyezés azonban "nem vethető össze" a korábbi években elért hellyel, mert a Világbank több utólagos adatrevíziót hajtott végre. A lényeg azonban az, hogy csaknem az összes visegrádi, illetve szűken vett régiós ország előttünk áll a listán.

A Világbank által évente közzétett Doing Business-felmérés 190 országot rangsorol a vállalati működési környezet versenyképessége szempontjából. A Magyarországra vonatkozó értékelés 71,94-ról 72,28 pontra nőtt, így a kelet-közép-európai uniós országok közül Horvátország mellett hazánk érte el a legnagyobb javulást a régióban, amellyel az 53. helyen áll - derült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés