Előfizetői tartalom

Három csodaország, amelyekről Magyarország is példát vehetne

Portfolio
A három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia felzárkózása az Európai Unió átlagához rendkívül látványos volt az elmúlt években más országokkal összevetve - mutat rá az Európai Központi Bank friss elemzésében, melyben azt is feltárják, hogy ezt minek köszönhetik a "csodaországok". A sikersztorik folytatását azonban kockázatok övezik. Tanulságos történet Magyarország számára is.

Az elmúlt 20 évben látványos ütemben zárkóztak fel az egy főre jutó jövedelem tekintetében a balti államok az Európai Unió átlagához. A 2008-2009-es válság érzékenyen érintette ezeket az uniós tagállamokat, azonban még ezt követően is folytatódott az erős konvergencia - állapítja meg az Európai Központi Bank balti államok gazdasági teljesítményét elemző anyaga.Mennyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés