Előfizetői tartalom

Holnap mindenki a Magyar Nemzeti Bankra figyel

Portfolio
A hazai infláció novemberi, jelentős lassulásának, illetve a globális folyamatoknak köszönhetően egyelőre nincs lépéskényszerben a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájának szigorítását illetően, ezért a holnapi kamatdöntő ülésen nem fog változtatni a kamatszinteken - vélik egyhangúlag a Portfolio által megkérdezett szakértők. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy meddig húzhatja kamatemelés nélkül az MNB: vannak, akik szerint már jövő év végén el kell kezdenie az intézménynek az irányadónak mondott kamat emelését, akadnak azonban olyanok is, akik szerint még 2020 végén is a jelenlegi, 0,9%-os szinten fog tartózkodni az alapkamat.

Múlt héten tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a novemberi inflációs adatot, amely nagy meglepetést okozott, ugyanis az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékben lassult a hazai fogyasztói árak emelkedésének üteme: az éves árindex értéke 3,8%-ról 3,1%-ra zuhant.Kapcsolódó cikkünk2018.12.11Nagy meglepetés az inflációban: óriási fordulat a hazai áremelkedésben!Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés