Előfizetői tartalom

Itt a nagy bejelentés: Trump új szintre emelte a kereskedelmi háborút!

Portfolio
Donald Trump nem hagyta szó nélkül a kínai válaszcsapásokat a kereskedelmi háborúban, és a devizapiacok zárását követően újabb tweeteket tett ki, melyekben tovább emelte a vámokat. A lépéseit megelőzte, hogy a Fed wyomingi konferenciáján Jerome Powell a Fed elnöke nem mondott semmi biztosat a jövőbeli monetáris politikáról, így a lazítás bejelentését váró amrikai elnök már ott utalást tett rá, hogy újabb lépéseket fog bevezetni.

Twitteren jelentette be Trump, hogy a Kínával való "nem fair kereskedelmi kapcsolatukra" intézkedésekkel reagál. A közvetlen kiváltó ok a mai kínai bejelentés volt, ami szerint 75 milliárd dollárnyi amerikai exportra vetnek ki magasabb vámot. Trump a lépést politikailag motiváltnak nevezte, és bejelentette, hogy október 1-től az eddigi 250 milliárd dollár értékű, Kínából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés