Előfizetői tartalom

Jöhet az MNB nagy dobása, ami évekre megpecsételi a forint sorsát

Nem túlzás azt állítani, hogy hamarosan a következő néhány év legfontosabb döntésére készülhet a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Évek óta szóba sem került a szigorítás, most viszont már a jegybank is elismeri, hogy közel lehetünk az első lépésekhez. Az extrém laza monetáris politika normalizálódási folyamata viszont biztosan sokáig fog tartani, érdemes tehát áttekinteni a várható lépéseket.

Milyen lapok vannak az MNB kezében?"A monetáris tanács felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek során először a nem konvencionális eszköztárral kapcsolatos lépésekre kerül sor" - szögezte le közleményében kedden az MNB monetáris tanácsa. Aki az elmúlt hónapokban egy kicsit is követte a monetáris politikát, annak ez a kijelentés nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés