Előfizetői tartalom

Kezdhetünk félni? Magyarország lehet a nagyhatalmak háborújának legnagyobb vesztese

Nyitottsága miatt a magyar gazdaságot fenyegeti a legnagyobb veszély egy esetleges kereskedelmi háború esetén - derül ki a Danske Bank modelljéből. Ez komoly kockázat lehet rövid távon hazánk számára, hosszabb időtávon viszont más strukturális problémáink vannak az elemzők szerint, mint például a népesség elöregedése vagy a közepes fejlettségű országok csapdája.

Bajban lehetünk, ha Trumpék tovább csatáznakA régió kilátásairól közölt egy friss elemzést a napokban a Danske Bank, amiben számunkra az a modell a legérdekesebb, mely az egyes gazdaságok kitettségét vizsgálja egy kereskedelmi háborúnak. A bank szakemberei egytől ötig határoztak meg egy sérülékenységi pontszámot, ahol az ötös a legsérülékenyebb, az egyes pedig a legkevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés