Előfizetői tartalom

Magyarországnak különösen fájna a durva Brexit

Portfolio
A régiós országok közül a második legnagyobb mértékben fájna a magyar gazdaságnak az a mostanában újra megugró valószínűségű forgatókönyv, hogy Nagy-Britannia nemcsak az EU közös piacából és vámuniójából lépne ki, hanem kereskedelmi megállapodás hiányában külső harmadik féllé válna az EU27 "szemében" - hívja fel a figyelmet szerdai összefoglaló anyagában az Erste Group.

A kelet-közép-európai országokbeli banki kitettsége miatt fokozottan követik a Brexit-folyamatot, annak lehetséges térségi hatásait az Erste Group elemzői és ma kiadott összefoglaló anyagukban az IMF módszertana szerint azt a forgatókönyvet nevezik durva Brexitnek, ami az átmeneti periódus után az Egyesült Királyságot mind az EU közös piacából, mind vámuniójából kilépteti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés