Előfizetői tartalom

Megint az MNB volt a leggyorsabb: üdvözlik az újabb felminősítést

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank üdvözli a Fitch döntését, mellyel Magyarország adósbesorolása egy héten belül a második meghatározó nemzetközi hitelminősítőnél került egy besorolással magasabbra - olvasható a jegybank péntek esti közleményében. Az MNB a törvényi mandátumával összhangban továbbra is minden lehetséges eszközével törekszik a hazai gazdaság sikerességének, stabilitásának biztosítására, valamint bízik abban, hogy a harmadik meghatározó hitelminősítő, a Moody's, májusban esedékes döntése során szintén elismeri a magyar gazdaság fundamentumainak fenntartható javulását - teszik hozzá.

A Fitch 2017 novembere óta rendelt pozitív kilátást a magyar hitelminősítéshez, így figyelembe véve az azóta is stabilan pozitív gazdasági mutatókat, várható volt az újabb felminősítés. Az MNB elemzései a Fitch esetében a külső egyensúlyi mutatók javulását és az ország sérülékenységének csökkenését azonosították kulcsváltozókként. Ezek mellett az államadósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés