Előfizetői tartalom

Megszületett a várva várt döntés - Trump egyelőre megkegyelmezett Európának

Portfolio
Amerikai idő szerint péntek éjfélig kellett döntenie Donald Trumpnak arról, kivet-e védővámot az Európából származó autóimportra. Délután a Fehér ház bejelentette, hogy az elnök hat hónappal elhalasztja a döntést. Ha a későbbiekben valóban megvámolná az autókat, akkor az elsősorban Németországnak lenne fájdalmas, de közvetve a magyar gazdaság is megérezné.

Ma járt le a határidőAz amerikai elnök a Kínával folytatott kereskedelmi háború mellékszálaként még tavaly rendelt meg egy jelentést arról, hogy jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot az Európából importált autók. Akkor 20 százalékos vámmal fenyegette a kontinenst, Jean-Claude Juncker személyesen ment Washingtonba puhítani az elnököt. A titkos jelentés február közepére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés