Előfizetői tartalom

Mi is ez az új jegybanki hitelprogram? - Gyors értékelés

Első pillantásra úgy tűnik, hogy az alapigazság érvényesülhet a jegybank mai nem konvencionális programjánál. Eszerint az ilyen típusú eszközök csak magas kockázatok mellett hozhatnak érdemi eredményt. Ezen az átváltáson talán jól egyensúlyozott a jegybank: a programtól nem várható nagy ösztönző hatás - de legalább ártani is keveset fog.

A kis- és középvállalati szektor hitelezésének fellendítésére a jegybank 250 milliárd forint olcsó forrást adna a bankszektornak. A brit "funding for lending" típusú programmal kapcsolatban a fő kérdés, hogy miért hiteleznének a bankok fix 2%-os kamatmarzson, a mostani - átlagos - 4,5-5% helyett. Azokat a prémium ügyfeleket, akiket eddig is ilyen alacsony marzson hiteleztek eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés