Előfizetői tartalom

Mutatjuk, hogy kiket küldhet még dolgozni a kormány

Portfolio
Az Állami Számvevőszék elemzést készített az alacsony gazdasági aktivitású társadalmi csoportok aktivitási rátájának növelési lehetőségeiről. Az ÁSZ elemzése rámutat, hogy az alacsony aktivitású csoportok gazdasági aktivitása 2006 és 2017 között összességében nőtt, ami egyfelől a 2013. óta tartó dinamikus gazdasági növekedéssel együtt járó emelkedő munkaerő-piaci keresletnek, másfelől a kormányzat munkaerőpiacon hátrányos helyzetű csoportok aktivitás-növelése érdekében hozott intézkedéseinek köszönhető. Az ÁSZ elemzése arra is felhívja a figyelmet, hogy bizonyos csoportok aktivitása nem emelkedett érdemben, és az aktivitási ráta további intézkedésekkel növelhető lenne, tovább bővítve ezzel a foglalkoztatást.

A Kormány a 20-64 éves korosztály 75%-os foglalkoztatottsági rátájának elérését tűzte ki célul 2020-ig. Ehhez - a növekvő munkaerő-kereslet mellett - arra is szükség van, hogy a jelenleg alacsony aktivitású csoportokat sikeresen mozgósítsa az állam. Az Állami Számvevőszék elemzése azt vizsgálja, hogy az alacsony gazdasági aktivitású társadalmi- és korcsoportok aktivitási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés