Előfizetői tartalom

Nagyon nagy bajban vannak a britek - Visszadobta Brexit-tervüket az Európai Unió

Portfolio
Komoly bajba került Theresa May brit miniszterelnök, az Európai Unió ugyanis elutasította a britek tervét, miszerint az ország papíron kilépne ugyan a vámunióból, de a valóságban a közös uniós szabálykönyv alapján történő vámolás és egyéb megoldások alkalmazásával lényegében benn is maradna. Néhány hónapon belül véglegesíteni kéne egy olyan tervet, amit mindkét fél elfogadhatónak tart, May keze azonban gyakorlatilag meg van kötve a brit belpolitika által, ezzel pedig két tűz közé került.

A brit kormány a közelmúltban hozta nyilvánosságra 98 oldalas fehér könyvét Nagy-Britannia és az EU későbbi kapcsolatára vonatkozó javaslataival, amelyet Brüsszel "konstruktívan" fogadott, megemlítve, hogy a dokumentum rengeteg tisztázandó kérdést felvet azért.Kapcsolódó cikkünk2018.07.12Itt a nagy Brexit-terv! Úgy lépnek ki, hogy szinte bent maradnakA héten már kiütközött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés