Előfizetői tartalom

Nem mindenki hisz az Orbán-kormány gazdasági csodájában

Portfolio
A tavalyi év után idén is dinamikusan, 3,8%-kal növekedhet a magyar gazdaság, jövőre azonban jelentős lassulásra kell felkészülni a GDP-növekedés ütemében - olvasható a londoni központú Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) ma ismertetett tavaszi prognózisában. Az EBRD 2019-es várakozása látványosan eltér a magyar kormány által a közelmúltban felvázolt, a konvergenciaprogram keretében az Európai Bizottságnak elküldött nagyon optimista forgatókönyvtől.

Az elemzés szerint a közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet tagköztársaságok összesített növekedési lendülete tavaly tetőzhetett, és már az idei évtől lassulás valószínű. Magyarországgal kapcsolatban is arra számít az EBRD, hogy a tavalyi 4%-os növekedést követően idén kis lassulás következhet be (3,8%-kal növekedhetünk 2018-ban), 2019-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés