Előfizetői tartalom

Nem segít rajtunk a radikális magyar nyugdíjjavaslat, összeroppan a rendszer reform nélkül

A magyar nyugdíjrendszer problémáit igyekezne javítani az új javaslat, amely figyelembe venné a gyermekszámot is a nyugdíjkifizetésnél. Ez azonban nem segíti a hosszú távú fenntarthatóságot, mi több, a javaslat annyi rejtett diszkriminációs elemet tartalmaz, amely alapjaiban igazságtalanná és méltánytalanná teheti a bevezetését. Az eddig ismertté vált szakértői javaslatokat friss politikusi nyilatkozatok színezik, amelyek még több ellentmondást gerjeszthetnek a nyugdíjrendszeren belül.

Flóra, csináljunk gyereket, hadd csináljon nyugdíjat, eleget. József Attila híres versének e súlyosan roncsolt formájában jól kifejezi a demográfiai válság megoldását a nyugdíjrendszer átalakításában meglelni igyekvő javaslatokat, amelyek az új kormányzás demográfiai súlypontját megelőlegezve úgy kívánják növelni a termékenységet, hogy - bizonyos feltételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés