Előfizetői tartalom

Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron

MTI
Levélben fordul a franciákhoz Emmanuel Macron francia államfő, arra buzdítva őket, hogy minél többen vegyenek részt a kedden kezdődő "nagy nemzeti vitában". A levél a hétfői lapokban jelenik meg, de már vasárnap nyilvánosságra hozták, miután több médiumhoz is kiszivárgott. A vita se nem népszavazás, se nem választás - írja a franciákhoz intézett levelében Macron, azt ígérve, hogy a tervek szerint március 15-én záródó konzultációt követő hónapban beszámol a kormányzati kérdésekre adott válaszok mérlegéről.

"Az a célom, hogy Önökkel együtt a haragot megoldásokká alakítsuk" - írja levelében az elnök. A nemzeti vita keretében 35 kérdésben fejthetik ki a véleményüket a franciák; nyilatkozhatnak arról, hogyan képzelik el a demokrácia, az adózás, az ökológiai átállás és a bevándorlás jövőjét Franciaországban. Macron levelében azt írja, hogy a vita lehetőséget teremt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés