Hozzányúl a kormány a magyar nyugdíjrendszerhez?

2019. április 11. 10:34    
nyomtatás
 
Felettébb érdekes közleményt adott ki a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület, miután szerdán képviselőik tárgyaltak az Emberi Erőforrás Minisztérium illetékeseivel.


A közlemény idézi az ülésen részt vett nyugdíjas szervezetek vezetőinek nyilatkozatát.

Karácsony Mihály (NYPOE Elnöke) tájékoztatta a Kormány szakembereit a felmenő rendszerű országos nyugdíjas parlamentek sokszínű résztvevői köréről és az azokon felvetett, nyugdíjasokat érintő témakörökről.

Juhász László (MaSZSZ Nyugdíjas Tagozata Elnöke) tolmácsolta - az Országos Nyugdíjas Parlament III. ülése határozatának megfelelően - a jelenlegi nyugdíjemelési gyakorlat megváltoztatásának szükségességét úgy, hogy a jövőben a nyugdíjemeléskor a tervezett fogyasztói áremelkedésen túl a tervezett bruttó bérkiáramlás mértékét is vegyék figyelembe.

Erről a problémáról részletesen ebben a cikkünkben számoltunk be:

2018.12.13 13:30 Elégedetlenek a nyugdíjasok - Tényleg kevés a nyugdíj?

Némethné Jankovics Györgyi (NYOSZ Elnöke) kifejtette: a nyugdíjasok egyik legfontosabb igénye, hogy az országos hatókörű nyugdíjas érdekvédő szervezetek és a döntéshozók közötti jöjjön létre egy intézményesített, tervezhető egyeztető fórum.

Ezt követően a közlemény idézi Beneda Attilát, az EMMI család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkárát. Ezek szerint

a kormány háttérintézményeiben tervező munka folyik a nyugdíjrendszer jövőbeni átalakításának lehetőségeiről.

A helyettes államtitkár a felvetettekkel kapcsolatban nyitottságáról biztosította a jelenlévőket és ígéretet tett az ügyek érdemi vizsgálatára. Lehetőséget látott arra, hogy a belső egyeztetéseik lefolytatása után kialakított formában folytatódjon a szakmai egyeztetés, és a kölcsönös tájékoztatás.

A nyugdíjrendszer átalakításának lehetőségéről és szükségességéről korábban több cikkünkben is írtunk:

2019.03.02 05:45 Napirenden a radikális magyar nyugdíjjavaslat

2019.03.13 08:30 Gyerekszámhoz kötött nyugdíj? Vannak valódi gondok is

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium