Előfizetői tartalom

Putyin újra a mélybe rántja Oroszországot

Portfolio
Alig, hogy kimászott a recesszióból Oroszország - amit az olajárak összeomlása és a Krím elcsatolása miatti szankciókkal összefüggésben szenvedett el -, most úgy tűnik, hogy újabb komoly kihívás előtt állhat Vlagyimir Putyin. Habár az újraválasztott elnök egy hónapja még jólétet, kisebb szegénységet, és a szabadságjogok kiterjesztését ígérte, a Nyugat folyamatosan fogadja el az egyre súlyosabb szankciókat az ország ellen, a rubel zuhan és a piacok is szenvednek. Nagyon úgy néz ki, hogy ha nem javul a helyzet, akkor Putyin nem mostanában fogja a világ legnagyobb 5 gazdasága közé emelni Oroszországot.

Szankciók és zuhanó piacokAz orosz rubel két nap alatt 6%-ot esett a dollárral szemben, és a piacok mélyrepülésben vannak, miután a szankciók mellett a szíriai háborús konfliktus is aggasztja a befektetőket. A tegnapi 4%-os esés volt a legnagyobb egy napon belüli gyengülés három év alatt.Az államadósság törlesztésének leállására köthető biztosítás felára növekedésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés