Szijjártó: 18 német beruházásért versenyez Magyarország

2019. március 14. 08:00  english version   
nyomtatás
 
Tizennyolc potenciális német nagyberuházásért versenyez Magyarország, amelyek alapvetően az autóiparban, illetve a szolgáltató központok ágazatában tevékenykednek - nyilatkozta Szijjártó Péter az mfor-nak. A külgazdasági és külügyminiszter szavai szerint beruházások egyedi értéke 15 és 100 milliárd forint közötti.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Nyolcvan százalékban itt működő vállalatok újrabefektetéseiről lenne szó, termelő vagy kutatásfejlesztésben érdekelt cégek portfólióbővítéséről, vagy kapacitásnöveléséről. Szijjártó szerint van még néhány "nagy ágyúgolyó" a csőben, vagyis akár óriásberuházásról is születhetnek bejelentések az idén.

A miniszter szavaiból kiderül, hogy folyamatos átalakítás alatt van a kormány beruházásösztönzési rendszer. Az elmúlt időszakban a munkahelyteremtés mellett a technológia megújítása is szempont a készpénztámogatásnál, csökkentek a támogatáshoz szükséges értékhatárok és emelkedett a képzési támogatás. Szijjártó azt is elmondta, hogy hamarosan a kormány elé terjesztik a Befektetési Ügynökség további javaslatait a versenyképesség és a beruházás-ösztönzési képességek javítására.

A kifektetési stratégiáról szólva Szijjártó elmondta, hogy a kormány elfogadott egy előterjesztést arra vonatkozóan, hogy a Nyugat-Balkán országaiban hogyan segítsék a magyar vállalatok beruházásait annak érdekében, hogy jó eredményeket tudjanak elérni, és a termelt profitot haza tudják hozni. Politikai és diplomáciai eszközök egyaránt szóba kerülnek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium