Szijjártó találkozhat Trump külügyminiszterével

2018. május 17. 08:32    
nyomtatás
 
Szijjártó május végén utazhat Washingtonba Mike Pompeohoz, Megyesy Jenő közben már találkozott is Trump új nemzetbiztonsági tanácsadójával - értesült az Index.


Május végén találkozhat Mike Pompeo nemrég hivatalba lépett amerikai külügyminiszterrel Szijjártó Péter egy hivatalos washingtoni látogatáson, értesült az Index.

Ez jelentős előrelépés lenne a kétoldalú kapcsolatokban, ha valóban sikerül a programot véglegesíteni. Ugyanis nem csak Orbán Viktor miniszterelnököt nem fogadták jó ideje (2001 óta) a Fehér Házban, de ha emlékeink nem csalnak, egy 2012 őszi Martonyi János-Hillary Clinton találkozó óta külügyminiszteri szintű vizit sem volt.

A harmadik Orbán-kormány alatt a magyar diplomácia vezetőjét mindössze államtitkári szinten fogadták csak Washingtonban.

A KKM nem kommentálta az értesülést, de két forrásból is sikerült megerősíttetnie a portálnak, hogy a magyar diplomácia egy május 30-i Szijjártó-Pompeo találkozóval számol. Az amerikai elnök bizalmasának számító Pompeo volt CIA-főigazgatót április végén iktatták be.

Eközben a portál forrásai szerint kedden Donald Trump szintén nemrég kinevezett új nemzetbiztonsági tanácsadójához, John Boltonhoz volt hivatalos Megyesy Jenő, Orbán Viktor külpolitikai tanácsadója, akit hivatalból Szabó László washingtoni nagykövet is elkísért a találkozóra.

Szijjártó találkozhat Trump külügyminiszterével

Kép és címlapkép forrása: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-jelölt a kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium