Előfizetői tartalom

Trump szerint a kínaiak újra tárgyalni akarnak, javul a hangulat

Portfolio
Donald Trump amerikai elnök azt újságolta el a most zajló G7-csúcstalálkozón, hogy éjjel kétszer is felhívták az amerikai kereskedelmi tárgyalókat a kínaiak, hogy szeretnének újra asztalhoz ülni a vitás kérdésekről. Mivel a kínai külügyminisztérium felől is az a jelzés érkezett, hogy tényleg szeretnének tárgyalni és higgadt, racionális keretek között szeretnék tartani a vitákat, így a piacok elkezdtek bizakodni, hogy mégiscsak lesz valamiféle enyhülés a nagyon eldurvult kereskedelmi háborúban.

Kína felhívta a kereskedelmi tárgyalási vezetőinket, és azt mondták, hogy üljünk újra asztalhoz, így újra asztalhoz ülünk és úgy gondolom, hogy akarnak valamit- jelezte Trump a G7-es csúcstalálkozó keretében tartott egyik reggeli nyilatkozatában. Egyúttal méltatta a kínai elnököt, hogy milyen nagyszerű vezető és szerinte az, hogy a kínaiak szeretnének újra tárgyalni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés