Előfizetői tartalom

Újabb pocsék hír Kínából

MTI
Jelentősen, a vártnál jóval erősebben lassult a kínai szolgáltató szektor májusban az exportmegrendelések visszaesésének következményeként. Ezt mutatja a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérése, amelynek szerdán közzétett előzetes adatai szerint a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke három havi mélypontra, 52,7 pontra süllyedt az áprilisi 54,5 pontról. Az adat meglepetést okozott, mivel elemzők enyhébb lassulásra, 54,3 pontra számítottak májusról.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index is háromhavi mélypontra csökkent, 51,5 pontra az áprilisi 52,7 pontról. Májusban a feldolgozóipar teljesítménye stabil maradt, beszerzésimenedzser-indexének előzetes értéke az áprilisival megegyező szinten, 50,2 ponton maradt. A szolgáltatói ágazatban és a feldolgozóiparban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés