Végre Magyarország is kiteríti lapjait

2019. február 11. 06:19  english version   
nyomtatás
 
A héten egyértelműen a negyedik negyedéves GDP-adatok lesznek a legfontosabbak, a nyugat-európai országok mellett a magyar gazdaság kapcsán is jön az első becslés a negyedik negyedéves növekedésre vonatkozóan. Emellett lényeges inflációs adatok is jönnek, itthon akár a forint árfolyamát is befolyásolhatja a friss adat, melyet az MNB is kiemelten figyel.


Csendesen indul a hét a makroadatokat tekintve, hétfőn csak a német ZEW gazdasági hangulatindex érdemel említést. Utána viszont felpörögnek az események, kedd reggel például a januári inflációs adatot közli a KSH, ami akár a forint árfolyamára is érdemi hatással lehet. Az MNB alelnöke januárban jelezte, hogy közeledhetnek a szigorításhoz, és ebből a szempontból az inflációs mutatók is lényegesek lesznek. Nagy Márton szavai szerint az adószűrt maginfláció várhatóan az első negyedévben 3% fölé emelkedik majd, ez pedig fontos jelzést küldhet a jegybanknak a szigorítással kapcsolatban. Vagyis most is elsősorban ezt az adatot lehet érdemes figyelni.

Végre Magyarország is kiteríti lapjait


Maradva az MNB-nél: a jegybank szerda reggel közli előzetes statisztikai mérlegét, melyben szokás szerint a kormányzat likvid tartalékának számító kesz-számla egyenlege lehet a legfontosabb információ. A KSH is publikál két adatot aznap reggel, az ipari termelés felülvizsgált statisztikája mellett az építőipar tavalyi teljesítményét is megismerhetjük. Külföldön a britek és az amerikaiak is a januári inflációs számokkal állnak elő, melyek a jegybankok kamatpolitikáját befolyásolhatják elsősorban.

A csütörtöki nap egyértelműen a GDP-adatok jegyében telik majd, hajnalban a japán, majd kora reggel a német gazdaság növekedésére vonatkozó friss adatot ismerhetjük meg. Persze bennünket leginkább a KSH reggel kilenc órakor érkező statisztikája érdekel, mely a magyar GDP negyedik negyedéves teljesítményéről szól majd.

Péntekre néhány külföldi adat jut még, a kínai infláció mellett elsősorban az amerikai kiskereskedelmi forgalom alakulására figyelhetnek a befektetők.

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium