Előfizetői tartalom

Veszély fenyegeti Magyarországot: mi lennénk a legnagyobb áldozata a két nagyhatalom harcának

Portfolio
A hazai autóipar gazdaságon belül betöltött kulcsfontosságú szerepe, illetve az Európai Uniós értékláncba való szoros integráltsága miatt Magyarország lenne a legnagyobb vesztese a kelet-közép-európai országok közül annak, ha Donald Trump beváltaná fenyegetését és magasabb vámmal sújtaná az Európából az Egyesült Államokba érkező autókat - állapítja meg a JP Morgan elemzése.

Totális kereskedelmi háború küszöbén állunk, célkeresztben az autóiparDonald Trump amerikai elnök még június 22-én Twitteren azzal fenyegette meg az Európai Uniót, hogy az Európából az Egyesült Államokba érkező autókra 20 százalékos vámot vet ki, amennyiben az európaiak nem bontják le azokat a vámokat, amik az amerikai árukat, ezen keresztül az amerikai vállalatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés