Előfizetői tartalom

Zsiday: 2020 körül jöhet a magyar ingatlanbuborék

Portfolio
A további jelentős béremelkedés várhatóan a fogyasztás élénküléséhez és az infláció emelkedéséhez vezet majd. Ez viszont tovább fűtheti az ingatlanpiaci lázat, így néhány éven belül akár buborék is kialakulhat - véli Zsiday Viktor. A befektetési szakember szerint így 2020 körül nehéz helyzetbe kerülhet a magyar gazdaság az uniós források kifutásával, az MNB is kihívás elé kerülhet, ami fokozatos forintgyengülésben ölthet testet.

Míg legtöbben a bérnövekedés dinamikájának csökkenésére számítanak, mivel a magyar termelékenység csak nagyon csekély mértékben nő(tt az elmúlt 8 évben), szerintem viszont az oksági viszony fordított: a modern Magyarország történetében még egyszer sem látott munkaerőhiány elkerülhetetlenné teszi a bérek további dinamikus, kétszámjegyű emelését, ami viszont kikényszeríti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés