szenátus usa getty
Globál

Koronavírus: jelentősen felgyorsulhat a járvány terjedése az Egyesült Államokban

Portfolio
Egy hét múlva az Egyesült Államokban is jelentősen felgyorsulhat a járvány terjedése – figyelmeztet Dr. Scott Gottlieb, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának egykori biztosa - írja a CNN. Az Egyesült Államokban tegnap - három hónap után - újra 60 ezer feletti új esetet jelentettek, a trend egyértelműen emelkedő. Ha így folytatódik, az elnökválasztás napjára, november 3-ra elhagyhatja az első hullám csúcsait a napi megbetegedések száma.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Hamarosan az USA-ban is erősen felgyorsulhat a járvány terjedése. Az emelkedő trend már a mostani számokon is látszik, kedden, három hónap után először ismét 60 ezer fölé emelkedett a napi megbetegedések száma. A hidegebb időjárás miatt ráadásul egyre több a beltérben rendezett esemény, de az iskolák és egyetemek újranyitása is a gyorsabb terjedésnek kedvez.

A fertőzöttek számának országos hétnapos átlagértéke mintegy 18 százalékkal nőtt az előző héthez képest, ami jelenleg 61 százalékkal magasabb, mint öt héttel ezelőtt.

"Nehéz ősz és tél vár ránk" - mondta hétfőn a CNBC-nek Dr. Scott Gottlieb, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának egykori biztosa.

Azt hiszem, körülbelül két-három héttel vagyunk lemaradva Európától - tehát körülbelül egy hétre vagyunk attól, hogy belépjünk a gyorsabb terjedés fázisába.

Míg azonban Európában a nyári hónapokban több ország is képes volt jelentősen csökkenteni az új fertőzések számát, addig az Egyesült Államok az őszi szezonnak is viszonylag magas fertőzésszámmal ment neki. Dr. Anthony Fauci a hét elején elmondta, hogy az Európai Unió országai a szigorú lezárások miatt csökkenteni tudták az esetszámokat, az Egyesült Államok lazább korlátozásai azonban ezt nem tették lehetővé. A kórházi kezelések száma jelenleg 42 államban, az aktív esetek száma jelenleg 45 államban emelkedik.

Címlapkép forrása: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

terror europa dzsihad