amerika_elovalasztas
Globál

Kijöttek az első felmérések: ki nyerte a ma hajnali elnökválasztási vitát?

Portfolio
Kijöttek az első - hangsúlyosan nem reprezentatív - felmérések a ma hajnali elnökjelölti vita eredményéről. Ezek alapján nehéz győztest hirdetni, mert nagy a szórás az eredményekben.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A mai elnökjelölti vita Joe Biden és Donald Trump között sok elemzőt meglepett, az előző elnökjelölti vita stílusával szemben ma a felek valódi szakpolitikai vitát folytattak. Abban sincs egyetértés az elemzők között, hogy ki nyerte meg a vitát, az eseményt videón közvetítő CNN szerkesztői és vendégelemzői között is kialakult egy kisebb vita az esemény után, az egyik elemző szájából az is elhangzott, hogy „Ti teljesen más vitát néztetek, mint én”, és szerinte a vitát Trump egyértelműen megnyerte.

Mi is ezt gondoljuk, de mivel Joe Biden szereplése sem volt rossz, így vélhetően ennek a vitának már nagyon kevés hatása lesz a választás kimenetelére. Mindenesetre a felméréseken is az látszik, hogy nagy a megosztottság a választók között, de többségben inkább Trumpot hozzák ki győztesnek a mérések – nem úgy, mint az első vitán, amit egyértelműen Biden nyert meg.

  • A YouGov 491 főn elvégzett felmérése szerint a nézők 54%-a Bident, 35%-uk Trumpot tartja győztesnek, 9%-uk szerint az eredmény döntetlen. 
  • A 6abc.com webes felületén a nézők 54%-a Trumpot, 46%-uk Bident hozta ki győztesnek. Érdekesség, hogy a portál Twitter-fiókján is elvégzett egy szavazást, ott 46 ezres mintán 70%-os Trump-győzelmet mértek, Bident csak az interentezők 30%-a tartotta győztesnek.
  • New Jersey lokális hírportálja, a NJ.com 180 ezres mintán szintén Trump-győzelmet mért a mai vitára, 55% gondolta a republikánus elnököt jobbnak, 45%-uk Bident. New Jerseyről tudni kell, hogy hagyományosan demokrata többségű államnak számít.
  • A CNN pollja szerint 53%-a a szavazóknak Bident, 39%-a Trumpot látta győztesnek ma. A felmérésben azonos arányban vettek részt republikánus és demokrata érzelmű szavazók, de legtöbben a pártsemleges nézők voltak.
  • A FOX News mérte a legnagyobb Trump-győzelmet, a jobboldali érzelmű portál szerint a nézők 74%-a Trumpot, 24% Bident látta győztesnek. Itt azonban el kell mondani, hogy a Fox olvasói és nézői többnyire republikánus érzelműek.

A felmérést végző hírforrások lokális elhelyezkedése, valamint az egyértelműen valamelyik párthoz húzó olvasóik miatt egyik felmérés sem tekinthető reprezentatívnak, mindenesetre érdekes, hogy mekkora a szórás a vélemények között, az első vita után többnyire egyértelmű Biden-győzelmet mértek a fenti pollok.

Címlapkép: Getty Images

magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
korona_vilag
Hamarosan begyújthatja a rakétákat az EKB
thxgiving
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bill gates_shutter