amerikai elnökválasztás getty stock trump biden
Globál

Amerikai elnökválasztás: Trumpnak kedvezhet a jó GDP-adat

Portfolio
Joe Biden ismét vezet Floridában és Georgiában, így a csatatér-államok többségét ő húzhatja be a felmérések szerint. Már több mint 70 millió amerikai leadta a voksát, a leadott leválszavazatok eredménye sok tagállamban csak pár nappal később derül ki. Ma közölték a friss GDP-adatot is, amely szerint 33% felett nőtt évesített negyedéves alapon a gazdaság, ez mindenképp kedvező Trump számára, aki Twitteren le is csapta a magaslabdát. Úgy néz ki, rendkívül izgalmas választás elé nézünk - kövesd velünk az eseményeket. Cikkünk a legfrissebb hírekkel folyamatosan frissül.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Amerikai elnökválasztás: Biden visszavett két fontos államot, Trump nehéz helyzetben

Alighogy Donald Trump visszaszerezte a vezetést a felmérések szerint Floridában, egy nap múlva már ismét Biden vezet a kulcsfontosságú államban, Trump emellett immár újra vesztésre áll Georgiában, és a csatatér-államok közül már csak két helyen vezet - mindkét helyen nagyon szűk többséggel.

Tovább a cikkhez

Trump ujjong az amerikai GDP-adatot látva, és Bident ekézi

Ma tették közzé a harmadik negyedéves amerikai GDP adatot, amely évesített negyedéves szinten 33,1%-os emelkedést mutat. Donald Trump amerikai elnök Twitteren reagált a számokra.

Tovább a cikkhez

Itt az amerikai GDP-adat: rakétaként lőtt ki a világ legnagyobb gazdasága

Évesített alapon 33,1%-kal nőtt a harmadik negyedévben az amerikai gazdaság, azaz a második negyedévben látott jelentős visszaesés nagy részét sikerült ledolgoznia. Az emelkedés az elemzői várakozásokhoz képest pozitív meglepetést okozott.

Tovább a cikkhez

Biden tartja az országos előnyt egy friss felmérés szerint

A CNN friss felmérése szerint Joe Biden 54%-os országos támogatottságnak örvend, míg Trump 42%-ra számíthat az országos szavazatok közül. A 12%-pontos előny messze magasabb, mint a legtöbb felmérés eddig átlaga. A CNN kutatásából egyéb érdekességek is kiderülnek:

  • aki már leadta a szavazatát, azok között Biden 64%-kal vezet, Trump 34%-ot kapott,
  • a választás előtt, levélben szavazni készülő polgárok körében 63-33% az arány Biden javára,
  • akik a választás napján szavaznak, azok körében 36-59% az állás Trump javára.

A nők körében Biden 61%-kal vezet, Trump 37%-ot kaphat. A kisebbségek körében Biden 71%-os támogatottsággal bír, Trumpra csak 24%-a szavaz a kisebbségieknek. Az idősek körében viszont Trump vezet, a szavazatok 55%-át szerezheti meg a Biden-szavazatok 44%-ával szemben. A férfiak kötében szinte fej-fej mellett állnak a felek.

A felsőfokú végzettség nélküli, fehér férgiak körében Trump előnye jelentős - a szavazatok 68%-át szerezné meg, Biden csak 30-at.

Minden, amit az amerikai elnökválasztásról tudni kell

Egyre szűkül a különbség a jelöltek között a fontos csatatér-államokban. Georgiában és Ohióban az elmúlt napokban már republikánus vezetést láttunk, tegnap pedig már Floridában is minimális Trump-előnyt mértek a felmérések.

rcp florida

Címlapkép: Getty Images

Zuhanás után fellélegzés az európai tőzsdéken

Az európai tőzsdék a tegnapi esést követően felfelé korrigálnak és emelkedett a nyitás után a DAX, a CAC és a FTSE is. Komoly esésen vannak túl az amerikai piacok, miután tegnap június óta nem látott mértékben estek a nagy indexek: a Dow Jones 3,4 százalékot, az S&P 500 3,5 százalékot, míg a Nasdaq 3,7 százalékot. Az esés mögött a járványhelyzet európai és amerikai súlyosbodása áll elsősorban, de a közelgő elnökválasztás is növeli a bizonytalanságot. Az ázsiai indexekre is átragadt a rossz hangulat, többségében mínuszba kerültek, de például a sanghaji index emelkedni tudott.

Tovább a cikkhez

Amerikai elnökválasztás: ellopták egy komplett megye választási adatait

Ellopta egy hacker a georgiai Hall County választáshoz kapcsolódó fájljait és miután a megyei önkormányzat nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni, elkezdte a dokumentumokat felpakolni az internetre.

Tovább a cikkhez

Amerika egy újabb államot vonna be a kínaellenes szövetségbe

Az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo csütörtökön kijelentette, hogy Washington a jövőben együttműködik majd Indonéziával a Dél-kínai-tengeren, és tiszteletben tarjta Jakarta saját érdekeinek védelmét a térségben, valamint elutasította Kína jogtalan területi követeléseit.

Tovább a cikkhez

Egy vadászgép védte meg Trump tegnapi kampányeseményét

Tegnap az arizonai Bullhead Cityben kampányolt Donald Trump elnök, az esemény miatt lezárt légtérbe engedély nélkül behatolt egy kisrepülőgép. A NORAD kiküldött egy F-16-os vadászgépet, hogy zavarja el a jövevényt. Trump elnök közben úgy tett, mintha a gép berepülése a kampány tervezett része lenne.

Tovább a cikkhez

Mindegy, ki nyeri az amerikai elnökválasztást, Putyin nagy bajban van

Donald Trump elnöksége nagy csalódás volt Oroszországnak. A Putyin-kormány remélte, hogy a republikánus politikus Obamánál barátságosabb Oroszország-politikát követ majd és talán még azt is sikerül elérniük, hogy az orosz gazdaságot megbénító szankciókat feloldják. Ez nemhogy nem történt meg, de a kongresszus által presszionált Trump elnök még növelte is az Oroszországra nehezedő szankciók súlyát. A Trumppal kapcsolatos csalódás ellenére egy Joe Biden elnökség még rosszabb lehet Oroszországra nézve, hiszen míg Trump inkább csak vállát rándítva, külső nyomásra vegzálta az oroszokat, Joe Biden nyíltan ellenséges retorikát folytat Putyinékkal szemben és úgy látja, Oroszország jelenti az Egyesült Államokra nézve jelenleg a legnagyobb biztonsági fenyegetést. Bárki is legyen az Egyesült Államok elnöke november 3 után, Oroszország nem sok jóra számíthat.

Tovább a cikkhez

A kötvénykirály bemondta: Trump nyeri a választást és forradalom jön!

A 2016-os amerikai elnökválasztás előtt az esélytelenebb jelölt, Donald Trump győzelmét jósolta meg, és most is Trump győzelmét várja a kötvénykirály, Jeffrey Gundlach.

Tovább a cikkhez
bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

covid kórház koronavírus járvány