Előfizetői tartalom

Amerika nem csupán az elnökről szavazott, hanem sok más fontos kérdésről is döntöttek

Portfolio
November 3-át nemcsak azért hívják választásnapnak, mert az amerikai elnököt választja meg az ország lakossága, hanem azért is, mert ilyenkor sok más, fontos kérdésről szavazást írnak ki. Az amerikaiak tegnap 35 szenátusi képviselő személyét is eldöntötték, emellett több állam kormányzóját és több város polgármesterét is megválasztották. Voltak államok, ahol a marihuánát legalizálták, volt, ahol az abortusz szigorításáról szavaztak, illetve Floridában a minimálbérről, Mississippiben pedig a zászlajuk cseréjéről is döntöttek.

Nem csupán az elnökről szavaztak Nem csupán az elnökről szavaztak tegnap az amerikaiak, 35 szenátusi képviselőről is dönteniük kellett. A szavazások kimenetele alapján dől el, hogy a testület demokrata vagy republikánus többségbe kerül-e, 51 széket kell megszereznie annak a pártnak, amely többséget akar szerezni. Jelenleg az állás 47-46 a republikánusok javára. A szenátorokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés