Előfizetői tartalom

Trump ideges, pedig végig számított rá, hogy baj lesz a levélszavazatokból

Portfolio
Donald Trump elnök felébredt és meglátta, hogy elolvadt az a számottevő előny, melyet tegnap éjjel, a személyesen leadott szavazatok összeszámolása után élvezett Joe Bidennel szemben. Az elnök valószínűleg számított rá, hogy ez lesz, jó eséllyel ezért is deklarálta már tegnap éjjel, hogy nyert és jelentette be, hogy a legfelsőbb bíróságon támadja majd meg a levélszavazati rendszert. Nem valószínű, hogy Trump tényleg azt gondolja, hogy a demokraták például szavazatokat hamisítanak, sokkal esélyesebb, hogy szimplán azt szeretné elérni, hogy a végső eredménybe ne számítsanak be a levélszavazatok. Ezzel a céllal a republikánusok és maga az elnök is hetek óta támadják a választási rendszert.

Nagyot fordítottak a levélszavazatok Magyar idő szerint ma hajnalban nagyon úgy nézett még ki, hogy Donald Trump nyeri az elnökválasztást: a legtöbb billegő államban ő vezetett. Reggel 8 körül ő vezetett Wisconsinban 51,3%-kal, míg Biden 47,2%-kal kullogott mögötte, Michiganben pedig egész elképesztő, 8 százalékpontos előnye volt. Délutánra fordult a kocka, ahogy Michigan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés