Előfizetői tartalom

Új elnöke lesz Amerikának: mire számítson Magyarország, Európa és a világgazdaság Joe Bidentől?

Az elnökválasztási hercehurca döntő részén túlvagyunk - megvan az új elnök. Mivel Joe Biden személyében más pártszínezetű és a korábbi elnökhöz képest gyökeresen eltérő szemléletű ember költözik a Fehér Házba, a legfontosabb kérdés most az, hogy mire számíthatunk tőle egyes szakpolitikai területeken. Magyarország diplomáciai szempontból nem járt jól, de a transzatlanti kapcsolatok javulásából biztonságpolitikai és gazdasági területeken is profitálhatunk. Fordulatot láthatunk Amerika globális szerepében, amelyben a külpolitikai aktivizmus megmarad, de a módszerek változnak. Biden jelentős gazdaságpolitikai tervei viszont aligha valósulnak meg.

Joseph Robinette Biden tegnap olyan előnyt szerzett az elektori kollégiumban, amely már behozhatatlan Donald Trump számára, 270-nél több elektort ugyanis biztosan megszerzett. Donald Trump vélhetően nem fogja elfogadni a választási eredményt, akár hetekig tartó jogi csaták is jöhetnek, de nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. Idegőrlő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés