Előfizetői tartalom

Borrell: az EU-nak valódi biztonságteremtő szerepet kell vállalnia

MTI
Mivel az Európai Unió tagállamainak feladata állampolgáraik védelme, az uniónak valódi biztonságteremtő szerepet kell vállalnia - jelentette ki Josep Borrell kül- és biztonságpolitikai főképviselő pénteken. Borrell, az uniós tagországok védelmi minisztereinek videókonferenciáját követően tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az EU nem rendelkezik valamennyi szükséges katonai képességgel feladatainak teljesítéséhez.

"Az európai védelmi képesség széttagoltsággal küzd, párhuzamosságok jellemzik, valamint elégtelen a tagállami operatív elkötelezettség" - fogalmazott. Tájékoztatása szerint a szakminiszterek tanácskozásuk alkalmával áttekintették, miként képes az Európai Unió erősebb biztonságteremtő szerepet válni és jobban felkészülni a jövő kihívásaira. Egyetértettek abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés