Előfizetői tartalom

WHO: az iskolabezárások elkerülése a tinédzserek depressziójának enyhítését is szolgálja

Portfolio
A járvány idején, a lezárások, korlátozások miatt a tinédzserek körében jelentősen emelkedett a depressziós megbetegedések száma, ezért is hangsúlyozzuk az iskolák nyitva tartásának fontosságát és erről lesznek majd friss magyarországi statisztikák is – jelezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodavezetője az Indexnek adott interjúban.

Ledia Lazeri hangsúlyozta az interjúban, hogy amikor egy kormány lezárásokról dönt, számolnia kell a járulékos következményekkel, mint amilyen a lakosság mentális egészségének romlása. Külön felhívta a figyelmet arra is, hogy hátrányt szenvednek a gyerekek is, majd a bevezetőben elmondott összefüggést jelezte az iskolabezárások és a depressziós problémák kapcsán. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés