Előfizetői tartalom

A volt amerikai Fed-elnököt jelöli Biden a pénzügyminiszterének

Portfolio
Miután a külügyminiszteri posztra hétfőn este a magyar hátterű Anthony Blinken jelölését bejelentette Joe Biden megválasztott amerikai elnök, további fontos posztok kapcsán is kiderült, hogy kikben gondolkozik Biden. A New York Times ügyre rálátó forrásai szerint például az amerikai pénzügyminiszteri posztra a korábbi Fed-elnök Janet Yellen kerülhet.

A most 74 éves Yellen 2014 és 2018 februárja között volt az amerikai jegybank elnöke, majd utódául Jerome Powell addigi elnököt jelölte Donald Trump amerikai elnök. Trump 2017-ben a pénzügyminiszteri posztra Steve Mnuchint jelölte, aki azóta is betölti ezt a fontos posztot. Kapcsolódó cikkünk 2020. 11. 23. Itt a bejelentés: a magyar hátterű Anthony Blinkent jelöli amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés