Előfizetői tartalom

Rendkívüli autóipari bejelentés: elektromos autók gyártása kezdődik a kecskeméti Mercedes-gyárban

Szandányi Levente
Négy beruházást jelenthetek ma be - nem is akármilyeneket - összesen 64 milliárd forint értékben. Közülük a legnagyobb a kecskeméti Mercedes-gyár jelentős bővítése, melynek köszönhetően a vállalat megkezdi - hazánkban elsőként - tisztán elektromos autók gyártását - írta ma reggel Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán. Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary gyárigazgatója elárulta azt is az eseményen, hogy a kompakt Mercedes-Benz EQB gyártása indul el Kecskeméten jövő ősszel.

A mostani bejelentés meghatározza a kecskeméti üzem következő éveit, évtizedeit - jelentette ki Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary gyárigazgatója. Hozzátette, egy több, mint 100 millió eurós (durván 35,5 milliárd forint) beruházásnak köszönhetően 2021 őszén megkezdődhet az első tisztán elektromos autó sorozatgyártása Magyarországon. A kompakt EQB világpremierjére...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái