Előfizetői tartalom

Brexit: most akkor lesz még egyáltalán alku?

Portfolio
Kritikus pontnál voltak vasárnap az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi tárgyalások az uniós főtárgyaló szerint, a brit kormány felől pedig azt mondták, hogy még mindig távol állnak a nézetek az egyenlő versenyfeltételek és a halászat terén, így továbbra is nehéz tárgyalásokról van szó, amelyek hétfőn is folytatódnak.

Ez azt is jelenti, hogy túlhaladták a felek az Európai Parlament által megszabott vasárnap éjféli határidőt, így ha össze is jönne akár még karácsony előtt, vagy két ünnep között az alku, akkor azt az EP idén már nem tudná egy plenáris ülésen jóváhagyni, márpedig ahhoz, hogy az alku jogilag hatályba léphessen, szükséges az EP jóváhagyása. Kapcsolódó cikkünk ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés