Előfizetői tartalom

2020 kijelölte Amerika irányát: 2021-ben Európa sorsa fog eldőlni

Portfolio
Amerikai elnökválasztás, az Európai Unió hatásköreinek kibővítése és az ehhez kapcsolódó vétóvita, Brexit-tárgyalások – a tavalyi évben szinte egy percig sem unatkoztunk, annyi fontos piacmozgató politikai fejlemény zajlott le a szemünk láttára. Idén sem lesz viszont eseménytelen az év, főlek annak utolsó hónapjai, Európa számára pedig különösen fontos év elé nézünk. Amerikára viszont idén is oda kell majd figyelnünk, hiszen Joe Biden beiktatása után megtudhatjuk, hogy pontosan milyen irányt is vesz a világ vezető gazdasági és politikai hatalma.

A tavalyi év legfontosabb politikai eseménye egyértelműen az amerikai elnökválasztás volt, a világ legnagyobb gazdaságának és legnagyobb politikai erejének vezetése ugyanis túlzás nélkül a világ minden országában érezteti a hatását. Az idei évben nem tudunk egy, ennyire domináns eseményt kiemelni, de több fontos választás is lesz, amelyek világpolitikai jelentőséggel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés