Előfizetői tartalom

Súlyos hetek jönnek a brit járványhelyzetben, noha már az emberek ötöde áteshetett a betegségen

Portfolio
A hivatalos adatoknál már mintegy ötször többen áteshettek a koronavírus-járványon Angliában egy friss modellszámítás szerint és a neheze még hátravan, mert a felfutó járvány és halálozás miatt a kórházak extrám terhelés alá kerülhetnek a következő hetekben – rajzolódik ki a súlyos angliai helyzet brit lapokból. Az is érdekes, hogy egyes brit kormányzati tudósok szerint a pozitív kormányzati kommunikáció (itt a vakcina, hogyan halad az oltás) inkább rontja az emberek fegyelmezettségét, hogy betartsák a harmadik országos lezárás szigorú előírásait.

Egy friss, a halálozási számokból készített angliai modellszámítás szerint összesen már 12,4 millió ember áteshetett a koronavírus-fertőzésen, ami a teljes angol népesség bő ötöde és közben ötször annyi, mint amit a hivatalos fertőzési számok (2,4 millió fő) tartalmaznak – írja a The Guardian. A The Times közben az országos orvosi vezető, Chris Whitty nyilatkozataira...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái