nemet
Globál

„A járvány legnehezebb időszakát éljük” - Szigorítja a beutazást Németország a koronavírus mutációi miatt

Portfolio
Tovább szigorít a beutazási szabályokon csütörtöktől Németország: ha valaki kockázatos országból tér vissza, akkor két napon belül igazolnia kell, hogy nem fertőzött koronavírussal. Az egészségügyi miniszter elmondása szerint a vírus újabb és újabb mutációi miatt van szükség a drasztikus lépésre.

Németország az országba visszatérő állampolgárok beutazási korlátozásain szigorít: mostantól ha valaki kockázatosnak ítélt országból tér haza, annak 48 órán belül igazolnia kell, hogy nem fertőzött. Akik pedig a legfertőzöttebb országokból érkeznek, azoknak a belépés előtt negatív tesztre van szükségük, ebbe a körbe tartozik az Egyesült Királyság és Dél-Afrika, ahol a koronavírus új, veszélyesebb mutációi jelentek meg a közelmúltban - írja a CNN.

A külföldre utazás nem segít kordában tartani a vírust, aki erről nem hajlandó lemondani, annak a jövőben a hazatéréskor negatív tesztet kell bemutatnia – mondta Jens Spahn egészségügyi miniszter. Szerinte az újabb mutációk további veszélyt jelentenek, ezért meg kell akadályozni ezek terjedését Németországban.

A fentiek mellett fennmaradnak az eddigi beutazási szabályok: ha valaki belép Németországba, annak tíz nap karanténba kell vonulnia, negatív teszttel ez öt napra rövidíthető.

Spahn a német parlamentben szerdán azt mondta, hogy az ország jelenleg a járvány egyik legnehezebb szakaszában van, csökkenteni kell a fertőzések és a halálos áldozatok számát, melyek még mindig magasak. A kórházak intenzív osztályain ugyanakkor kicsit javult a helyzet az utóbbi időszakban. A miniszter szerint egyetlen ország sem győzheti le egyedül a vírust, a nacionalizmus erősödése mellett Európa továbbra is az együttműködésben hisz.

Jens Spahn azt is kiemelte: 750 ezer ember már megkapta a vakcinát Németországban, azt ígérte, hogy nyárig mindenki hozzájut majd az oltóanyaghoz.

Címlapkép: Getty Images

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök felszólal a római parlament alsóházában
befektető befektetés terminál trader
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
ujgur tüntetés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam,vételi, eladási zónak.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
koronavirus globalis terjedes mutans