Előfizetői tartalom

Ők lehetnek Merkel utódai: három nap múlva eldőlhet a kérdés

Portfolio
A legnagyobb német kormánypárt, a kereszténydemokrata CDU hétvégén elnököt választ. A három elnökjelölt elképzelései között nagyok az eltérések. A kérdés az: Angela Merkel eddigi irányvonalát viszi tovább a párt, vagy visszatér-e a konzervatív gyökerekhez. A párt vezetője minden bizonnyal egyben a CDU kancellár-jelöltje lesz az őszi parlamenti választásokon.

Hárman pályáznak a legnagyobb német kormánypárt, a CDU elnöki posztjára - aki nyer, azt alighanem a kancellár-jelölti posztra nevezi majd a párt, így ő lehet Angela Merkel utóda, a jelenlegi kancellár ugyanis nem vállal újabb ciklust. A párt január 16-án dönt a vezető személyéről. Merkelt 2005-ben választották meg kancellárnak, és drámai módon átalakította a pártot:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés