trump rally capitolium
Globál

Aggasztó figyelmeztetést adtak ki: hamarosan Amerika-szerte elszabadulhat a szélsőséges erőszak

Portfolio
Több amerikai szövetségi rendvédelmi szervezet is figyelmeztetést adott ki arról, hogy országszerte szélsőségesek kivitelezhetnek erőszakos megmozdulásokat Joe Biden elnöki beiktatásának napján és ezután is 2021-ben, miután felbuzdultak a Capitolium támadásának sikerességén – írja a CNN.

A hírcsatorna arról értesült, hogy az FBI, a Nemzetbiztonsági Hivatal (DHS) és a Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság Irodája (ODNI) is figyelmeztette mind szövetségi, mind helyi hivatalait, és más rendfenntartásért felelős szervezeteket is, több ízben arról, hogy szélsőséges támadásoktól tartanak országszerte. Az erőszakos megmozdulásokra Joe Biden beiktatásának napján (január 20) és utána is számítanak. 

Az ügynökségek attól tartanak, hogy a múlt heti, Capitoliumot ért támadás „nagyon valószínű, hogy az erőszak számottevő motivátora lesz,” különféle hazai szélsőségesek számára. Hozzátették: a szélsőségesek valószínűleg elsősorban békés és törvényes tüntetéseket használnak majd arra, hogy erőszakos és törvénytelen cselekedeteket vigyenek majd véghez.

A hivatalok úgy látják, hogy

célpontot jelenthetnek kormányzati tisztségviselők és hivatalaik, különféle kisebbségek és a sajtó munkatársai is. Figyelmeztettek arra is, hogy akár Joe Biden beiktatásának helyszínét is érheti valamilyen támadás.

„Az egyre befolyásosabbá váló összeesküvés-elméletek, melyek szerint globalista vagy a >>mély államhoz<< tartozó szereplők különféle közösségi, politikai és gazdasági tényezőket manipulálnak, jó eséllyel hozzájárulnak majd a (szélsőséges) erőszakhoz” – áll a jelentésben. Hozzátették: vannak, akik úgy gondolják, ez a szűk politikai elit "ellopta" az elnökséget Donald Trumptól, ezt a retorikát pedig maga az elnök is fűtötte.

Korábban az FBI még békés, de fegyverrel felszerelt tüntetésekre figyelmeztette a helyi hatóságokat Washingtonban és más városokban is:

Címlapkép: Los Angeles Times via Getty Images

Meghibásodott a Paksi Atomerőmű 2. blokkja, de már nincs gond
vakcinaoltas
pozsonyiéjszaka
budapest köd tél
Bitcoin
repülő
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

AZ MNB felügyelő/vezető felügyelő munkatársat keres

AZ MNB felügyelő/vezető felügyelő munkatársat keres

AZ MNB fogyasztóvédelmi referenst vagy fogyasztóvédelmi szakértőt keres

AZ MNB fogyasztóvédelmi referenst vagy fogyasztóvédelmi szakértőt keres
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
vakcinaoltas