koronavírus teszt szűrés pcr teszt
Globál

Kína újra totális lezárással küzd egy egyre jobban berobbanó vírusgóc ellen

Portfolio
Csütörtökön nyolc hónap után az első koronavírus-elhunytról jelentettek Kínában, ahol egy néhány napja felderített gócot próbálnak felszámolni az országban megszokott brutális szigorral. Mindeközben a WHO szakértő csapata is megérkezett Vuhanba, hogy a vírus eredete után nyomozzon.
Közösséget építünk!
Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva.

Lassan 10 hónapja nem küzdöttek akkora járványgóccal Kínában, mint most. A Pekinget körülölelő Hopej tartományban január 2-án fedezték fel az első új esetet, melyet a következő napokban egyre több új fertőzés követett. Január 10-én egy nagy átfogó tesztelési hullám után 69, 11-én 103, 12-én 115, 13-án 55, az elmúlt 24 órában pedig 138 új esetet fedeztek fel a hatóságok.

Csütörtökön koronavírus okozta betegségben hunyt el egy kínai állampolgár, erre már nyolc hónapja, 2020 május közepe óta nem volt példa az országban.

A korábban megszokotthoz hasonlóan most is szigorú intézkedéseket hoztak: 20 millió ember került karanténba, és veszélyhelyzetet hirdettek. Minden új eset két városban, Sicsiacsuangban, a tartomány 11 millió lakost számláló székhelyén, valamint a csaknem 8 milliós Hszingtajban bukkant fel, ezért a vírus továbbterjedésének megelőzésére a két nagyvárost lezárták, és szombatig a teljes lakosságot tesztelték. A két lezárt város lakói csak indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket, a buszok és vonatok közlekedését felfüggesztették, a tanítás pedig online zajlik.

Mindeközben Vuhanba megérkezett a WHO szakértő-delegációja, amely a vírus eredetét hivatott kutatni. A kínai híradások arról szólnak továbbra is, hogy a koronavírus már a kínai megjelenése előtt is jelen volt más országokban, és valószínűleg fagyasztott élelmiszerekkel került Kínába. Tény, hogy Spanyolországban már 2019 márciusi szennyvízmintákban is kimutatták a koronavírus jelenlétét.

A címlapkép forrása: Getty Images. 

danske
toyota
szijjártó péter
GettyImages-1211246454 (1)
trader23
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Jogász

Jogász
thaiföld getty stock