Előfizetői tartalom

Holnap dől el, ki lesz Merkel utódja - Teljesen új irány jöhet Európában

Január 16-án dől el, ki lesz a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) következő elnöke, jó eséllyel ugyanez a személy lesz majd a párt kancellár-jelöltje is az ősszel esedékes német választásokon. A választás során az is eldől, hogy fennmarad-e a párt Merkel által kezdeményezett középre tolódása, vagy visszatér-e a CDU a konzervatív-keresztény alapideológiájához, ennek pedig egész Európára nézve is lehetnek következményei.

Új irányt hozhat a CDU új vezetője Január 16-án elnököt választ a Kereszténydemokrata Unió (CDU), az a párt, amely a legtöbb széket birtokolja jelenleg a német parlamentben. A szavazásban a párt 1001 delegáltja vesz majd részt, országos reprezentációban. Az eseményre azért kerül sor, mert Angela Merkel 2018-ban jelentette be, hogy lemond a CDU vezetéséről és nem jelölteti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés