Előfizetői tartalom

Virológus: a kínai vakcina gondot okozhat, az orosz az egyik legkorszerűbb oltóanyag

Portfolio
Duda Ernő virológus a kormány által is beszerezni kívánt kínai oltóanyagról elmondta, ez inaktivált koronavírust tartalmaz, és nincs meggyőződve róla, hogy a vírus az inaktivitástól elveszti képességét arra, hogy gondot okozzon. Az orosz vakcina viszont szerinte egy modern készítmény, amivel be is oltatná magát – nyilatkozta a virológus az ATV-nek.

Duda Ernő virológus az ATV műsorában elmondta, hogy sok olyan vakcina létezik, amely inaktivált kórokozókat tartalmaz, de a koronavírus egy kivételesen gonosz ellenfél. Ezért ő egyelőre nincs meggyőződve róla, hogy a vírus az inaktivitástól elveszti képességét arra, hogy gondot okozzon, mint mondta, kis esély van rá, hogy autoimmun folyamatokat indít el a beoltott személy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés